Vores egne historier

Lad os sige det sådan. Vi er helt overbeviste om at chia, det virker. Søren rejser meget rundt på alle mulige konferencer. Han har altid chia med sig. Han siger, at så kan han drikke al den gode rødvin, uden at få ‘sur mave’. Lone har gennem mange år haft nogle maveanfald. Når hun husker at tage sine chiafrø, så holder hun anfaldene borte. Godt så! Så er der Lones mand, pianisten Thomas. Hvis han får taget sin chia, så er hans hænder fuldstændigt fri for generende afskalninger af huden.

hannibal 2Ok, så kommer vi til dyrene. Hestene på Horsemanship-rideskolen har i mange år fået loppefrøskaller mod sand i tarmene. Det har egentlig fungeret fint bortset fra, at nogle heste ikke bryder sig om dem. De udvikler en helt utrolig evne til at undgå dem. Efter at rideskolen er gået over til chiafrø, har der ikke været nogen heste, som sorterede maden fra. Der er dog et par stykker, som altid lige skal vænne sig til et nyt foder, men allerede dag to, var krybben slikket ren af dem også.

Overordnet set kan Pernille og Puk godt lide, at det, de giver hestene at spise, har så højt et indhold af vigtige næringsstoffer, ud over blot at have en funktion som sandsamler. Det gælder især, hvis man har heste, der af en eller anden grund er småt spisende eller har svært ved at holde huld, eller omvendt; hvis man har heste, der er på slankekur. Heste, der skal tabe sig, får frøgræshalm og opblødte roepiller sammen med vitaminer, så det er en meget næringsfattig kost.

Efter at rideskolen er begyndt med chiafrøene er de stadig struttende blanke og sunde at se på, selvom de får meget mindre at æde, end de selv synes, de burde have.

horsemanshiprideskolen 2

Vi har en hoppe med en meget løs mave. Hoppen har altid været sart, og loppefrøskallerne har ikke rigtigt hjulpet hende, men chiafrøene lader til at have en gavnlig effekt. I skrivende stund har hun fået dem regelmæssigt (2-3 gange ugentligt) og hun virker friskere og hestepærerne er mere faste. Vi glæder os til at se, hvad der sker, når hun om kort tid får dem hver dag.