’Nu har vi styr på maven’

Som Grand Prix hest på internationalt niveau skal man præstere. Men gentagne anfald af dårlig mave kan dræne hesten.

Det var ’Love at first ride’. Da Charlotte Heering i 2011 satte sig op på Bufranco hos den hollandske OL-rytter Anne von Olst var hun ikke i tvivl. Den fem år gamle vallak efter Negro skulle være hendes: ’Han var så positiv, samarbejdsvillig og ridelig. Det kan godt være, at han ikke var så stor,’ smiler Charlotte Heering med tanke på de 165 cm. Hun fortsætter: ’Men han var min hest.’

Bufranco kom hjem til Charlotte Heering og hendes stald i Tikøb. Alt var godt. Bortset fra det med maven.
’Han kunne ikke tåle wrap. Han kunne heller ikke tåle hø. Lige gyldigt, hvad vi gav ham, så havde han tynd mave. Det løb faktisk ned af hans ben,’ husker Heering, der søgte dyrlæge efter dyrlæge og fik det ene tilskud efter det andet til hesten. Hverken pre- eller pro eller noget som helst hjalp. Maven var stadig lige dårlig og da maveproblemerne altid fik følge af genstridige problemer med øjnene, kom der en mistanke om, at Bufrancos problemer kunne skyldes en autoimmun sygdom. Men hvad, hvorfor og hvordan, var der ingen, der kunne svare på.

I efteråret 2015 blev Charlotte Heering helt tilfældigt opmærksom på, at chia-frø kunne bruges til heste, og hun begyndte at give det til Bufranco. Der var en lille bedring, men det var først, da hun tog alle de andre medikamenter fra og øgede den daglige dosis til 75 gr., at den store effekt viste sig.

Siden foråret 2016 har der været styr på maven. Selv på de dage, hvor vejret skifter, og hvor der for eksempel er meget regn, leverer Bufrancos gode, pæne og faste pærer.

’Ikke de der splattede kokasser, som vi havde før i tiden,’ siger Charlotte Heering, der også kan melde, at de tilbagevendende problemer med øjnene er overstået.

Bufranco. 11 år gammel hollandsk varmblod efter Negro. Konkurrerer på Grand Prix niveau. Ejet af Charlotte Heering.