Folkene bag

Tilbage i 2015 var vi tre parter, og nogle heste, der er gået sammen om at give heste og dyr i Danmark adgang til det sydamerikanske powerfood, chia.

Lad os starte med ernæringsspecialisten Søren Lange.

søren gråtonerDet han ved om heste stammer fra den korte periode, hvor hans datter gik til ridning. Som far blev han sat til at trække hesten. Det var ikke så god en oplevelse. Det var dén historie.

Hvad Søren til gengæld ved meget om, er ernæring. Proteiner, det pro-biotiske, vitaminer, fordøjelse og det store – og indtil nu – oversete organ i menneskets krop: tarmene! Han ved så meget, at han er en af specialister, som journalister opsøger, når de skal høre noget om sammenhængen mellem kost, sundhed og ernæring.

billede 7 gråtoner

Det var sådan journalisten Lone Nyhuus mødte ham. Til Sundhedsmedierne.dk skulle hun skrive en artikel om kost mod kræft. Efter interviewet, og over den gode kop kaffe, kom de til at tale om løst og fast. Hun fortalte, at hun havde et par heste. Han sagde, at chia var meget brugt som tilskudsfoder til heste i blandt andet USA og Finland. Søren havde de sidste mange år været med til at bringe chia ind på det danske marked. Lone fik et par poser af chia (sorteret tildyr) med hjem. Hun gav det til hestene … og var solgt!

rideskolen gråtoner

Så kommer vi til rideskoleejerne Puk og Pernille Emsdal. Det var efter endnu god en kop kaffe på Horsemanship-rideskolen og faktisk på vej ud af døren, at Lone sukkede og sagde, at hun havde mødt Søren. Hun var 100% overbevist om, at chia ‘kunne noget’ i forhold til problemheste, og at man burde gøre noget for at få det ind på det danske marked for tilskudsfoder til heste.

horsemanshiprideskolen 2Men hvordan få tid til det…? Puk og Pernille sagde, at alt det praktiske skulle de nok sørge for. De tændte på idéen.
Ok … så gør vi det…!

Puk er siden gået ud af projektet, men til gengæld er Pernille gået all-in

Kontakt os gerne. Send os en mail på
chiatilheste@chiatilheste.dk
så vender vi tilbage