Om chia

En glad tarm og mave giver en glad hest

Chia er et lille smagsneutralt frø med et højt indhold af omega-3, proteiner og kostfibre.

Chiafrø  kan opsuge deres egen vægt i væske mindst 10 gange. Fibrene i frøene danner sammen med væsken en geleagtig masse. Med Chiafrø som en fast del af foderet, fungerer maven og fordøjelses systemet optimalt.

Chia-Gelemassen lægger sig som en beskyttende hinde i hestens mavesæk og tarme, virker bakterie-regulerende og tilbageholder giftstoffer, som ellers trænger gennem tarmenes vægge. Chia stabiliserer hestens afføring og sikrer, at sand og jord bringes med ud fra hestens mave. Denne virkning kender du fra loppefrøskaller.

frø gråtonerDerudover giver Chia’s høje fiberindhold tarmene en lavere ph. Kombineret med chia-frøenes høje indhold af omega-3 olier virker det regulerende på appetitten og stabiliserer omsætningen af energien, cortisol-niveauet sænkes og seretonin øges. Det virker stabiliserende på blodsukkeret – og på hormonniveauet. Disse processer er med til at hæmme inflammationer og fremme hestens evne til at restituere.

Tilskud af Omega-3 styrker også pels og hove. Det samme gør Chias relativt høje indhold af biotin.

Et 100 % naturligt produkt.

I Usa og England har Chia til heste været brugt gennem de sidste mange år. I Danmark sælges frøene med stor succes på apoteket hos Matas samt i de fleste større supermarkeder. Vi introducerer nu som de første i Danmark Chia frø til heste og andre dyr.

Køb chia til heste og andre dyr her

 

Chiafrø enkelte

Kan udfordres opblødt eller tørt – for heste med sarte maver anbefaler vi at give Chia opblødt.
En hest på ca. 500 kg: 50 gr. dagligt

En pony på 250 kg: 25 gr. dagligt

Chia til heste og andre dyr sælges i sække à 5 kg.
Pris pr. 5 kg: 400 kr. inkl. moms
5 kg. rækker til 100 dage/200 dage

GRADVIS TILVÆNNING ANBEFALES
Hvad er forskellen på Chia, loppefrøskaller og hørfrø? Se her